Vision for Østerbro Billedskole

Dit barns verden er fyldt med billeder. At gå på billedskole styrker barnets visuelle forståelse og udtryksevne. På Østerbro Billedskole tager vi udgangspunkt i børnenes egen skaberglæde og fantasi og giver deres kreativitet et fundament at udvikle sig på. At skabe visuelle udtryk styrker børns evne til indlæring og koncentration.

På Østerbro Billedskole er der kurser fra søndag til torsdag, og der er tilbud til både børnehavebørn og større børn, der har lyst til at komme i deres fritid.

Visionen for fremtiden

Vores vision for Østerbro Billeskole er: Det er lige meget om man går her fordi man syntes det er sjovt, for kammeratskabets skyld, eller om man ønsker at bruge det man lærer, når man senere skal have en uddannelse. Der er plads til alle, og vi vil altid tilbyde en spændende undervisning på et højt fagligt niveau.
Uanset om et barn er en ægte nørd (det er positivt ment), der som voksen drømmer om at designe verdens mest smarte bil, eller om han/ hun bare lige skal prøve det der med billederne af, så giver vi dem både det de søger, og det som de ikke vidste, at det handlede om.
Der findes mange forskellige indfaldsvinkler til billedskolens kunstneriske billedarbejde. Det kan være en bestemt film eller en karakter herfra der arbejdes med, men det kan også være en bestemt type af billeder, der afslutningsvis er egnet til at blive trykt, modelleret eller malet.
Østerbro billedskole bruger byen. Vi lader børnene forholde sig til deres omgivelser og oplevelser gennem  deres eget visuelle udtryk i de selv samme omgivelser. Til dette benytter vi os især af den nye plads Tåsinge Plads, som ligger lige uden for Billedskolens dør.
Det er visionen at de enkelte hold alle skal arbejde med forskellige teknikker som grafisk tegning, blyantstegning, maleri på papir og lærred, skulpturer, installationer, fotografi, ovnbagte billeder og meget mere – det vil være forskelligt fra gruppe til gruppe. Når det gælder den teoretiske kunstindlæring tager vi gerne undervisere ind fra forskellige kunstretninger og lader dem lave kunst med børnene.
Arbejdsmetode og emner skal være mangfoldige, og billedskolen undervisere bestræber sig på at formidle de grundlæggende færdigheder indenfor de kunsteneriske udtryksformer på børnenes niveau og i henhold til deres forståelsesramme.

Skriv et svar